“La un ceai” îndulcit cu astrologie

Săptămâna trecută am debarcat pe strada Luigi Cazzavillan, la numărul 25 , adică la ceainăria “La un ceai”, iar motivul deplasării mele v-ar putea părea neortodox- o seară de astrologie. Cred că mulți dintre voi priviți astrologia cu ochi sceptici. Deși nu mi-am ghidat niciodată viața în funcție de ce spune uzualul horoscop (pe care nu merită să îl citesc), astrologia, prin însăși accepțiunea ei, este un ansamblu de cunoștințe logice, matematice și astronomice. Singurul ei plus (sau mai bine zis, singura ei particularitate) prin care se deosebește de științele exacte este factorul uman pe care îl vizează. Astfel, cum prea bine știm, fiecărei zodii îi corespune o planetă care este influențată de Lună și de Soare și a cărei evoluție înrâurește direct viața purtătorilor umani ai zodiei respective.

quote-astrology-is-a-language-if-you-understand-this-language-the-sky-speaks-to-you-dane-rudhyar-57-88-25

 

Nici în urma acestei experiențe nu pot decide dacă noi ne supunem conștient previziunilor astrologice (daca le procunoaștem) sau dacă tot ce se întâmplă în plan personal se identifică cu aceste previziuni doar prin relație de coincidență, iar sincronizarea om-univers este doar accidentală și ocazională. Dar cu siguranță omul, din punct de vedere ontologic, este un cosmos în microdimensiuni. Ceea ce mă face să cred că ne-am putea descâlci firele destinului dacă am studia pozițiile aștrilor din macrocosmos într-un mod rațional și le-am transporta simbolic în traseul nostru omenesc.

Stop, stop stop… Iar bat apa în piuă. Ideea e că am ajuns “La un ceai” pentru seara de astrologie.

1525332_502457626538645_309491050_n

Evenimentul de pe 18 martie de la ceainărie a făcut parte dintr-un ansamblu de întâlniri lunare moderate de un astrolog pe teme variate. Luna aceasta, discuțiile s-au învârtit în jurul adaptării feminității și al echilibrului interior la două momente astrale importante: eclipsă de Lună de pe 23 martie, respectiv Marte retrograd (cei care vă pricepeți veți înțelege). Vă zic doar că, astrologic vorbind, odată cu această eclipsă, ne vom desprinde de tot ce ne ținea legați începând cu primavara anului 2014 și că vom porni o nouă fază a vieții, iar Marte retrograd nu e ceva de bine, așa că aveți grijă ce prostii faceți fiți atenți la tot ce se întâmplă în jurul vostru.

Discuțiile au debutat cu sugestiile astrologului privitoare la vestimentație și accesoriile compatibile fiecărei zodii. Pentru a ne conserva spiritele și pentru a ne ocroti de pericole, este indicat să purtăm un „scut” pe măsura noastră, nu? Tocmai de aceea fiecărei zodii îi revine un anumit “scut”, de o anumită formă și dimensiune, care să i se potrivească.

În ce consta acest “scut”? Întrucât mi se pare un aspect legat de buna cunoaștere a sinelui, am să dezvălui stilul, culoarea și piatra reprezentative fiecărei zodii, conform sugestiilor astrologului. Ele coincid tocmai cu acest “scut” individual mai sus menționat (desigur, asta nu înseamnă că pietrele, culorile și stilul sunt compatibile cu personalitatea vostră. Totuși, nu aveți nimic de pierdut dacă urmați povețele astrologice legate de vestimentație).

BERBEC: un stil flexibil, care sa-i permită cât mai multă mobilitate/ culoarea: roșu/ piatra: jadul

TAUR: stilul burghez îl definește/ culoare: verde/ piatra: malahit

GEMENI: predilecție pentru stilul office/ culoare: turcoaz/ piatră: carneol

RAC: zodie adeptă stilui autentic și extravagant/ culoare: alb/ piatră: piatra lunii (astrologul a specificat să nu o purtați la Lună plină)

LEU: stilul trebuie sa fie cât mai epatant/ culoare: se preferă culori de Soare, cum ar fi roșu/ piatră: rubinul

FECIOARĂ: fidel stilul office/ culoare: tendință spre culorile de pământ (crem, maro)/ piatră: cuarț

BALANȚĂ: un stil casual, comod/ culoare: verde/ piatră: malahit

SCORPION: stil insolent, îmbrăcăminte din piele sau cu animal print/ culoare: negru/ piatră: onix

SĂGETĂTOR: stil extravagant prin excelență/ culoare: mov/ piatră: ametist

CAPRICORN: dedicat stilului elegant/ culoare: derivate și nuanțe de roșu/ piatră: turmalin

VĂRSĂTOR: stil excentric/ culoare: turcoaz/ piatră: turcoaz, evident

PEȘTI: stil vestimentar romantic, diafan/ culoare: violet/ piatră: cuarț roz

quote-i-don-t-believe-in-astrology-i-m-a-sagittarius-and-we-re-skeptical-arthur-c-clarke-38015

Mi-a făcut plăcere să particip la acest eveniment, a fost o experiență plăcută din punct de vedere social, dar și pe plan personal, asta pentru că am aflat și eu ce descendent și ascendant am, în sfârșiiit, și am dedus în ce proporții mă definesc aceste elemente. Pot spune că destul de mari.

Astrologul a fost gata să răspundă la toate întrebările noastre pe care probabil le mai adresăm doar sfântului Google (dar care nu ne prea lămurește), ne-a explicat cum ne vor influența evenimentele astrale de luna aceasta și ce schimbări majore vor aduce cu ele la nivel de societate, iar la final ne-a provocat la un joc de interacțiune și de imaginație, which was pretty fun.

Din câte am înțeles, următoarea seara de astrologie va avea loc pe 15 aprilie, dar s-ar putea să mă înșel, așa că dacă sunteți doritori, consultați aici pagina de Facebook a ceainăriei.

Recomand serile de astrologie de la ceainărie inclusiv scepticilor. Vă veți simți foarte bine, veți cunoaște oameni noi și veți ajunge acasă mulțumiți că ați mai lucrat 2-3 ore la segmentul de dezvoltare personală.

1455975_920478568067819_1530823493807475642_n

Cam așa se desfășoara seara de astrologie 🙂

Nu mai adaug că “La un ceai” e o locație ideală pentru astfel de întâlniri. Și nu numai. La ceainăria aceasta se organiează 2-3 evenimente săptămânal: de la concerte, spectacole, scenenete și terminând cu seri de jazz și waffles day. (Pe bune, accesați pagina lor de Facebook pentru că toate evenimentele organizate aici sunt distractive și interesante.)

 

Meniul e mouth-watering! … vreau să spun foarte variat la capitolul de ceaiuri și de prăjituri. Combinațăiile de plante rezultă în niște băuturi sănatoase și aromate, cât despre prajituri… Să lăsam fotografiile să vorbească (de data aceasta nu sunt ale mele, le-am preluat de pe Facebook-ul ceinăriei)

Această prezentare necesită JavaScript.

Știu, chiar arată foarte bine. Yummy ❤

Prețurile sunt decente și am apreciat că toate produsele sunt proaspete și pe deasupra, atââât de delicioase!

Ei, și cum ceaiul și prăjiturile se asociază cu literatura, ceinăria vă pune la dispoziție și o bibliotecă încărcată de titluri clasice din care vă puteți delecta, dacă sunteți uituci și omiteți să vârâți în geantă o carte înainte să plecați de acasă. Și dacă sunteți atenți și nu vă uitați nici ochelarii acasă, o să găsiți cu privirea multe cutii cu jocuri, strecurate printre rafturi, ca să vă puteți distra dacă veniți cu gașca.

12715669_900402906742052_5357790465784919595_n12814024_915171608598515_3583148076453853447_n

Ce să vă mai zic? E un loc tare pașnic, unde veți fi cu toții primiți călduros și veți fi tratați regește. Programul de funcționare este în fiecare zi, 14:00-23:00. Personalul este foarte vioi, eficient și mișună dintr-o camera în alta, iar servirea este rapidă. Nota 10 pentru acest aspect.

Și să nu uit. Cum să uit despre asta?! Grădina din spate abia își așteaptă rezidenții vernali și estivali. 🙂 Uitați cât de draguț arată:

 

Recomand “La un ceai” pentru orice fel de și întalnire, fiind adecvat și pentru un solo date (adică atunci când aveți nevoie de un loc confortabil și potolit ca să puteți lucra netulburați sau pur și simplu vaă e dor să ieșiți în oraș cu alter ego-ul din dotare, puteți veni aici). Este un local foare îndrăgit în București, care și-a câștigat popularitatea datorită evenimentelor organizate ca la carte și produselor delicioase pe care le servesc.

Am cam ajuns la final, deși aș mai avea multe de spus despre “La un ceai”. M-am simțit foarte bine aici, atmosfera este liniștită, terapeutică (cred că voi deschide o categorie nouă cu “Locuri de terapie”), iar muzica jazz în surdină a reprimat sutele de drăcușori pe care i-am strâns în timpul zilei. :))

Anexă: Dacă v-au plăcut ceaiurile și vreți să luați și pentru acasă, aici puteți face o comandă online.10350450_1589594844660426_8222451675609821535_n

Lasă un comentariu