Dragi iubitori de pisici, strângeți-vă la Miau Café

 

Cum să nu îndrăgești Bucureștiul când are atâtea de oferit. De la parcuri și grădini, la case vechi, palate și ruine, până la cafenele cu și pentru pisici. Ce caută pisicile aici? Haideți să aflăm!

IMG_3457

Data viitoare când vă veți plimba pe strada Traian, faceți dreapta pe strada Maximilian Popper, iar la numarul 41 veți vedea o casă drăguță, care aparent este domiciuliul cuiva. Aparent. Ce nu știți de fapt este că aici s-a deschis în urmă jumătate de an Miau Café sau mai bine zis locul de întâlnire al iubitorilor de pisici (programul de funcționare: marți-dumnică, în intervalul orar 14-22). Desigur, în afară de oameni, aici sunt și pisici. Din acelea adevărate, cu blană, cu coadă și ochi seducători, a căror prezență umple atmosfera și reprezinta atracția principală pentru oaspeții localului. Micile feline abia așteaptă să primească vizitatori noi, care să se joace cu ele, să le alinte, să le mângâie. Cum sunt foarte prietenoase și sociabile, deși nu pot grăi, pisicuțele o să vă facă să vă simțiți atât de confortabil încât o să începeți să vorbiți vrute și nevrute cu ele, iar ele o să vă răspundă cu un „miau” pe care îl interpretați în funcție de lungimea sunetelor și de intensitatea lor. :))

IMG_3469

Așadar, vorbim despre un local excepțional prin concept. Ideea cafenelelor cu specific pisicesc a pornit din Japonia, unde legile nu permit oricui să dețină astfel de animale de companie. De aceea, niponii s-au gândit să deschidă cafenele în care să poată petrece câteva ore în compania pisicilor (deși legile sunt stricte și pot părea ciudate pentru noi, japonezii nu abandonat încrederea în efectele terapeutice ale companiei pisicilor, motiv pentru care popularitatea cafenelelor cu pisici a crescut și s-a răspândit la nivel global). Evident, scopul acestor localuri este reanimarea spirituală a oamenilor stresați, ci nu cafeaua sau ceaiul pe care trebuie să le consume. Clienții nu sunt tocmai clienți, sunt mai degrabă oaspeți și iubitori de animale care vin să le viziteze pe pisicuțe și să împrumute un gram de optimism și de energie pozitivă de la ele.

IMG_3479

Cu toate că la noi în țară legea încă ne permite să creștem propriile pisici la noi acasă, asta nu ne oprește să venim la Miau Café și să ne recreăm jucându-ne cu cele 5 pisicuțe care, v-am zis, sunt foarte prietenoase și ascultătoare.

IMG_3474

În vizita noastră la Miau, am aflat de la Iuliana că pisicuțele nu au avut cel mai fericit trecut până să ajungă în acest cămin: câteva au fost aduse de la Muzeul Țăranului, o alta a fost găsită lângă Clubul Colectiv, la câteva zile de la incendiu, altele au fost găsite întâmplător în medii nocive, toate fiind înfiate și găzduite aici cu iubire, crescute cu atenție și domesticite ca la carte. Desigur, toate pisicuțele sunt sănătoase, ceea ce se poate deduce și din comportamentul lor poznaș și vioi. E o plăcere să le vezi cum se joacă între ele, cum aleargă dintr-o camera în alta, iar dacă simt o “chimie” pentru tine, îți sar și în brațe și nu se jenează să guste din cafeaua ta.  Dar nu trebuie să le lăsați să facă asta pentru că aici se respectă anumite reguli:

IMG_3475

Observați cât respect se acordă pisicuțelor. Până la urmă, și ele au viață și sentimente, și ele sunt fericite uneori, triste alteori. Și ele plâng atunci când le doare și ele comunică în felul lor nearticuat, dar comunică, și știu cum să ne facă să le înțelegem intențiile. Și ele merită respect, înțelegere și afecțiune. Just like humans do.

IMG_3473

 

Miau Café e locul în care oamenii și animalele (zic bine animalele, dat fiind că pisicuțele sunt păzite de câinele din curte) realizează cea mai frumoasă comuniune, poate chiar comunitate. Atunci când trăiesc în grup, cum se întâmplă la Miau Cafe, acestea se dezvoltă armonios și manifestă un spirit de echipă foarte puternic. Dacă știți formula muschetară „Toți pentru unul și unul pentru toți!”, atunci veți înțelege că și trupa de „cavaleri” de la Miau este la fel de solidară și compactă, asemenea personajelor lui Dumas.

IMG_3459

Știe să pozeze :))

Pisicuțele sunt drăgălașe și foarte bine educate, încearcă să te cunoască doar privindu-te și mirosindu-te, fără să fie insistente, iar dacă te plac, se instalează lângă tine și te lasă să le mângâi la infinit. Sunt neașteptat de liniștite, foarte îngrijite, iar fiecare din ele este un membru al trupei și deține un statut unic: fie este cel mai vârstnic, fie superstarul, fie răsfățatul, fie bobocul grupului. Toate se adaptează și își fasonează comportamentul în funcție de restul trupei, ceea ce ne demonstrează că pisicile nu sunt deloc niște animale singuratice, cum tindem să credem.

Cred că v-am convins că e tare drăgălaș locul acesta 🙂 Și pe deasupra, au niște smoothie-uri foarte, foarte, foarte bune, la fel și cafeaua, iar o mare parte din meniu este dedicată ceaiurilor (+ în dulapul de la intrare am zărit câteva cutii cu jocul Catan, poate vi se face chef de joc). Pe scurt, nu contează în ce moment al zilei debarcați la Miau pentru că sigur o să aveți ce face  și probabil o să vreți să păziți casa pe timpul nopții doar ca să dormiți cu pisicuțele. :))

IMG_3460

Voi neglija pisicuțele în paragraful acesta ca să vă descriu puțin design-ul localului (deși nu pot face complet abstracție de ele nici aici- sunt peste tot <3). Întreaga casă, de la intrare și până la ultima canapea din spate, are un aer hippie și extravagant, pereții sunt plini de picturi jucăușe și simetrice, în tonuri vii și plăcut asortate, realizate de mâini înzestrate artistic. Clienții pot lua loc la una din mese, iar dacă preferă să se lase purtați de aerul anilor ’70 și să respire puțină spiritualitate, se pot întinde pe una din canapelele artizanale aflate în ultima camera, care ni s-a părut o capodoperă estetică. Iată de ce:

IMG_3478

Interiorul este încărcat cu imagini, desene, postere, pe jos sunt pernițe și canapele cu mese, iar din tavan coboară diverse ornamente colorate și ghirlande care animă locul. Într-adevăr, este un loc plin de viață și energie, atmosfera pozitivă copleșindu-ne încă din momentul în care am trecut pragul „cafenelei” (folosesc termenul de „cafenea” pentru că nu mai găsesc un alt sinonim contextual, dar oricum locul nu este tocmai o „cafenea”, e mai mult de atât).

Am fost întâmpinate de gazdele extrem de amabile, care ne-au făcut să ne simțim ca în vizită la ei și am făcut cunoștință cu Iuliana, care ne-a explicat cu mult entuziasm tot ce v-am scris eu mai sus și căreia îi mulțumim 🙂 Tot ea ne-a informat, de asemenea, că persoanele care se atașează în mod particular de una din pisicuțe pot dobâni dreptul de a o adopta, dar asta odată cu trecerea timpului și cu promisiunea noilor tutori de a păstra legătura cu vechii stăpâni.

IMG_3458

… Acum așteptați să vă zic despre curte (credeți că nu mi-am dat seama?!). Da, sunt scaune, măsuțe și scrumiere, nu vă îngrijorați. Aveți doar responsabilitatea de a fi atenți ca pisicuțele să nu iasă din casă sau și mai rău, din curte!

IMG_3466

Eu abia aștept peste 5-6 săptămâni să mă adăpostesc de căldură insuportabilă în curtea ferită de la Miau. Cine vine cu mine? (aștept invitațiile voastre pe mail sau la 07.. :)) )

IMG_3467

În concluzie, la Miau Cafe este o desfătare continuă, o plăcere sufletească, este un loc în care îți încarci bateriile și în care de relaxezi. Gazdele sunt extraordinar de ospitaliere, dar ce te va surpinde plăcut va fi grija pe care le-o pot oferi acești oameni pisicuțelor și recepitivitatea pe care acestea din urmă le-o acorda stăpânilor. Se vede de la depărtare că Miau Cafe a fost deschis în primul rând din iubire pentru animale, fiind gândit ca un adăpost comun pentru pisici, și abia apoi ca spațiu social pentru clienți. Locul acesta este plin de căldură și de afecțiune, de înțelegere și de energii pozitive, iar din toate aceste motive ne-a făcut plăcere că am ajuns aici.

Ne vedem acolo! (și dacă nu ne găsim, sper să aveți încredere în recomandările noastre și că o să faceți o vizită pisicuțelor de la Miau)

PS: Dacă aveți prieteni cataholici, aici găsiți câteva idei de cadouri pentru ei.

IMG_3465

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s